Home / Nieuws

'Pink' 02 March 2019

Van 10 maart tot 7 mei wordt mijn werk getoond als onderdeel van de groepsexpositie 'Pink' in galerie Paterswolde. Andere deelnemerd zijn; Karel Buskes, Joris Collier, Marc Dailly, Douwe Elias, Peter Bastiaanssen, Yana Poppe, Annemiek Vos, Antoinette Vunderink, Mario IJff van Kampen en anderen.

 

First Art Fair Amsterdam 18 January 2019

De presentatie van mijn werk door de Grachtengalerie

 

First Art Fair Amsterdam 28 November 2018

Op de First Art Fair wordt mijn werk vertegenwoordigd door de Grachtengalerie Utrecht. Zij tonen zowel mijn plastic afvalsculpturen als ook plein air werken.

 

Monument kamp Erika 25 October 2018

In het blad 'De Ommer' een stuk over het te realiseren monument voor kamp Erika. Een samenwerking met Frank Meijerink. Tekst; Paula Weitkamp, fotografie Marlie Koggel

 

Opening expositie Venster Mario ter Braak Galerie Bonnard 09 October 2018

Zeven oktober mocht ik de openingsspeech houden bij de expositie van mijn oud docent Mario ter Braak in een overvolle galerie ‘Bonnard’.  

 

Mario’s werk bevind zich op het snijvlak van de figuratieve en conceptuele kunst. Voor Mario is het object belangrijk, maar tevens de setting waardoor hij een wereld aan betekenissen opent. Essentieel is niet de inhoud, maar het spel hiermee. In mijn lezing heb ik geprobeerd aan te geven dat de rigide beperking van objecten in Mario’s werk (vanwege de setting en benadering) leidt tot een grote hoeveelheid aan mogelijke betekenissen. Het is te zien als een soort trechter (een minimalisering van de beeldtaal) die zich echter lijkt te spiegelen (in een enorme hoeveelheid aan beeldende betekenissen en associaties). De titel van de speech was dan ook; ‘Balanceren op het brandpunt’.

 

Mario is naast beeldend kunstenaar ook nog steeds verbonden als docent aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten.

 

De volledige tekst van de lezing is via de volgende link te vinden; 

https://www.galeriebonnard.com/nieuws/opening-venster-eric-schutte/

 

De expositie is nog te bezichtigen t/m 4 november.

 

Foto's; Ronald Soeliman / David van der Linden

Oudere berichten